Zomerbanden

Zomerbanden kunnen, net als winterbanden, levens redden. De onderscheidende factor is de remweg. Bij 100 km/u op een droog wegdek, met een buitentemperatuur van 20 graden, komt een auto met winterbanden na 56 meter tot stilstand. Met zomerbanden is dat binnen 38 meter. Dat is een verschil van 18 meter dat essentieel kan zijn. Daarbij kunnen hoge temperaturen winterbanden ook sneller beschadigen. Hitteschades aan het loopvlak en de wangen van de band zijn het gevolg. En in het ergste geval klapt de band.

Het milieu

Zomerbanden sparen het milieu. Wie in de zomer nog op winterbanden rijdt, verbruikt tot 5% meer brandstof. Daardoor wordt ook het milieu sterker belast. Nog een voordeel van zomerbanden: De rolweerstand is ook lager, en daarmee de uitstoot van CO2 ook.

Geldbesparing

Zomerbanden besparen geld. In de zomer doorrijden op uw winterbanden betekend een tot 20% hogere slijtage van uw winterbanden.

Rijcomfort

Zomerbanden bieden meer rijcomfort. Bij temperaturen boven 7 graden bieden zomerbanden, op basis van de rubbersamenstelling en de opbouw van het profiel, aanzienlijk meer rijcomfort en een betere handling. In het bijzonder bij hogere snelheden biedt de zomerband meer stabiliteit en daarmee een zeker weggedrag.

Lassa Tyres

Contact