Winterbanden

Banden speciaal voor de winter hebben een ander profiel en zijn gemaakt van een zachtere rubbersoort, zodat de banden ook bij koud weer en in de sneeuw nog goed grip op de weg houden. Winterbanden verhogen zo de veiligheid op de weg bij temperaturen onder de 7 graden.

Automotive verkoopt alle A-merken goedgekeurde winterbanden. Deze banden dragen het sneeuwvloksymbool, de M+S codering en hebben een E-keurmerk.

In Nederland moet een winterband minimaal 1,6 mm profieldiepte hebben. Bij minder dan 4 mm neemt de grip op de weg echter al sterk af en bij minder dan 2 mm is er geen verschil meer met een normale zomerband. Niet voor niets adviseert de ANWB en de Consumentenbond (en wij ook) dus om winterbanden te vervangen als het profiel minder dan 2-4 mm is.

Alle banden direct leverbaar

Vier seizoenen banden

Wat is een vier seizoenen band

Een Vier seizoenen band (ook wel All Season band genoemd) is een band die u het gehele jaar kunt gebruiken. Hij presteert goed tijdens zomerse en winterse omstandigheden. Het nadeel is echter dat hij nergens boven uitsteekt. Zo is een zomerband in de zomer beter dan een All Season band en is een winterband in de winter beter dan een All Season band. Een vier seizoenen band wordt overigens ook wel een All-Weather band of All Season Band genoemd.

Wanneer een vier seizoenen band?

Een vier seizoenen band is voor Nederland een geschikte band. De band geeft in de zomer extra grip tijdens regen en verliest minder grip in de winter dan een zomerband. Een vier seizoenen band bevat minder lamellen dan een winterband, zie ook de rechter afbeelding voor verdere uitleg. De vier seizoenen band is niet bestand tegen extreme winterse omstandigheden, in Nederland komen deze omstandigheden niet dagelijks voor (gelukkig maar). U dient er wel rekening mee te houden als u naar landen gaat waar winterbanden verplicht zijn, zoals Duitsland, niet alle vier seizoenen banden goedgekeurd zijn als winterband. Een vier seizoenenband is sinds 1 januari 2018 goedgekeurd in Duitsland wanneer het Sneeuwvlok logo vermeld staat op de band. Wel mag je met banden aangeschaft voor 1 januari 2018 met alleen het M+S logo in Duitsland tot 30 september 2024 rondrijden.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dusch Automotive werkt met de volgende bandenmerken