Zomer en Winterbanden Benthuizen

Het belang van goede zomer- en winterbanden in Nederland en daarbuiten. Het belang van goede zomer- en winterbanden is u waarschijnlijk niet onbekend. Maar wat is het verschil precies en waar moet u op letten bij het kiezen van de juiste banden voor uw voertuig? Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje zodat u goed beslagen ten ijs komt bij de aanschaf van nieuwe zomer- en winterbanden. Uiteraard komt ook de term ‘vier seizoenen band’ vanzelf om het hoekje kijken. Hoe dit type band in het rijtje past weet u binnen enkele alinea’s perfect te verwoorden, Zomer en Winterbanden Benthuizen.

De voordelen van winterbanden en de geadviseerde profieldiepte

Een combinatie van zomer- en winterbanden is in Nederland niet per se nodig. Winterbanden hebben namelijk een speciaal profiel en zijn gemaakt van een zachtere rubbersoort zodat u van goede grip bent gegarandeerd, zelfs bij koud weer en in de sneeuw. Dit type band is extra veilig bij temperaturen onder zeven graden. In ons land moet een winterband een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB en Consumentenbond adviseren echter een profiel van 4 mm, omdat de grip al sterk afneemt onder deze diepte.

Zomerbanden van Falken bieden de zekerheid die uw auto nodig heeft

Omdat in Nederland extreem winterse omstandigheden steeds zeldzamer zijn biedt een winterband in ons land geen extra veiligheid. Een goede zomerband is echter van groot belang. Bij Dusch Automotive raden wij zomer- en winterbanden van het merk Falken aan. Dit merk heeft de historie in de autosport en heeft deze ervaring vertaald naar banden voor de auto van de ‘gewone mens’. Dit heeft strenge kwaliteitseisen en hoge noteringen in diverse vakbladen tot gevolg. Een Falken-band is een gedegen aanwinst voor uw voertuig.

Zomer en Winterbanden Gouda

Een vier seizoenen band: perfect voor de Nederlandse bodem

Voor ons land is een vier seizoenen band een goed alternatief. In de zomer geeft deze band extra grip tijdens regen en in de winter wordt er minder grip verloren dan met een zomerband het geval is. Dit type band presteert het hele jaar goed, maar is niet geschikt voor landen met grotere temperatuurverschillen. In de zomer is een vier seizoenen band namelijk beter dan een zomervariant, maar in de winter slechter dan een winterband. Wanneer u naar een wintersportland als Duitsland gaat is het wisselen van zomer- en winterbanden verplicht en heeft u aan een vier seizoenen band niet voldoende.

Dusch Automotive staat voor kwaliteit in zomer- en winterbanden

Het kiezen van de juiste zomer- en winterbanden is iets om over na te denken. Voor ons land is een vier seizoenen band een prima keuze waar u veel plezier van zult hebben. Dusch Automotive helpt u graag bij het ontdekken van het juiste merk voor uw wensen en voertuig. Wij staan voor de hoogste kwaliteit en service en besteden tijd en aandacht aan iedere klant. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog op het lijstje. Naast zomer- en winterbanden zijn wij specialist in airconditioning, standkachels en zijn wij bereikbaar voor ritregistratie, ECOdrive en andere luxeproducten voor uw auto.

Zomer- en winterbanden in diverse soorten en maten

Daarnaast zorgen wij voor levering, montage, reparatie en onderhoud van uw voertuig. Wij zijn er zowel voor de particuliere als zakelijke markt en werken ook samen met bedrijven buiten de autobranche. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in vier seizoenen, zomer- en winterbanden? Neem contact op, kijk op de website of kom langs in onze garage in Gouda. Wij zijn doordeweeks geopend en zijn op zaterdag op afspraak beschikbaar. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste zomer en winterbanden Benthuizen.

Zomer en Winterbanden Gouda Zomer en Winterbanden Gouda

 

Dusch Automotive is officieel Webasto dealer en STEK gecertificeerd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.